Bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, vitiligo, zonneallergie en andere huidproblemen kunnen behandeld worden met UV licht. Dit licht heeft een gunstig effect op de ontstekingen in de huid. Wij beschikken over 2 verschillende type cabines, waardoor zowel het gehele lichaam of enkel de handen en voeten kunnen behandeld worden. Twee belichtingsschema’s worden toegepast : PUVA en UVB.


PUVA therapie

PUVA therapie is een behandeling waarbij UV licht gecombineerd wordt met een psoraleen dat de huid gevoeliger maakt voor UVA licht.

2 uur voor de UVA belichting moet een medicijn worden ingenomen en deze bereikt dan de optimale concentratie in het lichaam op het moment van UVA belichting.

De huid kan gedurende 8 uur overgevoelig blijven aan UV licht en moet dus beschermd worden tegen zonlicht met een zonnebrandcreme, hoed of aangepaste kledij.


UVB therapie

Bij UVB therapie wordt de huid blootgesteld aan UVB stralen zonder voorafgaande inname van medicatie.

Het belichtingsschema voor zowel de PUVA - als UVB therapie wordt bepaald ifv het huidtype . De eerste belichtingen duren vaak maar een enkele seconden en worden opgedreven in de loop van de therapie.